tirsdag 29. november 2011

Adventstid

I helgen har jeg jobbet masse, men vi markerte første søndag i advent likevel.
På søndag fikk vi besøk av unger fra barnehagen for leketreff, og muffins er jo alltid en hit da.
Koselig søndag til tross for 8 timer på jobb og regn- og ruskevær.

torsdag 24. november 2011

Lekekrok

Ungene har fått lekekrok under trappa. Det gjenstår å male panelvegger hvite (det blir chi), ellers er det riktig så koselig der nede. Lyslisten skifter farge, kan blinke om ønskelig og kommer med fjernkontroll. Et høydepunkt for ungene.
Her nede har de mange leker, et sted å sitte eller ligge, samt en TV og DVD-spiller. Og dessverre et altfor stort lass med filmer. Men de leker heldigvis oftere enn de ser TV.
Teksten er skrevet med maskeringstape og skiftes jevnlig.
Det er heller ikke sjelden 5-åringen tar frem tapen og skriver selv. Morsomt å komme ned dit til nye beskjeder!
Pute nummer to fra venstre er forresten sydd av restestoffet etter vognposen jeg sydde til veslemann. Elsker stoffet, og syns det er så fint med gjenbruk og restebruk.

Selvbygget barneseng


Heldig er den som har en handyman som samboer. Jeg tegnet skissen til barnesengen og på kort tid var den snekret sammen,- enda finere enn jeg hadde håpet på. Med to barn på samme rom, og attpåtil en jente og en gutt, er det vanskelig å oppfylle alle ønsker. Storesøster ville ha prinsesseslott-seng mens lillebror ville ha sjørøverskip-seng... Løsningen falt på prinsesseslott i øverste del, og ridderborg i nederste.
Flere bilder vil komme etterhvert som finishen kommer på plass.
Blomsterrankene snirkler seg nå rundt slottsveggene.
Dersom noen reagerer på de rosa gardinene på et delt soverom skyldes det rett og slett at lillebror etterhvert skal få sitt eget lille krypinn, og storesøster skal overta hele rommet.
Da tenker jeg sengen nede blir brukt til sofa el.l.

tirsdag 22. november 2011

En kjapp en?

I dag lurer jeg på om jeg rekker en kjapp en. Disse rosa flisene over kjøkkenbenken er vel ikke min favoritt, og passer ikke så godt med resten av huset.
Men duger det med litt bengalakk tro? Har googlet male fliser og resultatet er ikke så oppløftende. "Man kan rett og slett ikke male fliser!" Så da må jeg jo prøve. Rett og slett. Jeg føler meg herved utfordret!
Blir spennende å se om dette holder. Ellers blir planene om å bytte ut kjøkken fremskyndet... og det er vel heller ikke så ille?

mandag 21. november 2011

Utsikt over Mjøsa

I forrige innlegg nevnte jeg utsikten fra terrassen vår,-
og hva passer da bedre enn å vise frem utsikten badet i høstlys...
I kveld står ikke så store utfordringer på tapetet,-
bortsett fra Jakten på Kjærligheten, Taxi og strikking av ny ladning ullvotter.
Skikkelig TV-kveld :)

fredag 18. november 2011

Farvel terrasse

Og på gjensyn til våren.
Da vi kjøpte dette huset i sommer, var alt det mange prosjekt i kø. Husets tidligere eiere hadde tatt godt vare på det, men de var nesten 90 år og interiøret bar litt preg av det.
Litt etter litt blir det mer "oss". Og først i rekka var terassen med sol hele dagen og en fantastisk utsikt. Nå stenges døren frem til vårsolen begynner å varme.