tirsdag 20. desember 2011

Årets beste gave?

Denne får noen som liker å fyre i ovnen i julegave fra knøttene. Hjemmelagde tennbriketter, lagd av avispapir og dyppet i smeltet stearin. Her finner du oppskriften.
Tennbrikettene legges i en fin boks som ungene har dekorert selv.

En uke i varmen

Vi har nettopp kommet hjem til videre juleforberedelser etter en uke i varme strøk. Jammen godt å få litt sol og la ungene bade og kose seg. Men også godt å komme hjem til koselig adventstid!

fredag 9. desember 2011

Kjøkkenfliser i ny drakt

Noen husker kanskje mitt kjappe prosjekt for å endre kjøkkenflisene fra rosa med blomstermønster til hvite. Det var ikke så kjapt som jeg håpet på, da jeg måtte ha to strøk, og bengalakk tørker SAKTE. Men bengalakk funker det! Ihvertfall en stund til kjøkkenet skal tas på ordentlig. Her er etter-bilde:
Og for dem som ikke husker kan jeg vel legge til et lite før-bilde:

tirsdag 6. desember 2011

Fineste jenta...

...synes jeg. Rett fra barnehage med tomatsaus i ansiktet og flurete hår. Men så blid. Så får jeg vist frem litt hobby også. Dukken har på en kjole jeg strikket selv en kveld, helt uten oppskrift. Ganske enkelt og morsomt.

Ballettforestilling

Her er de flinke og tøffe jentene som danset ballett for oss på søndag. Kun 5 år gamle og på det yngste partiet, men de danset en og en på scenen foran 500 tilskuere. Chassèer, arabesker og ulike posisjoner. Her tar de imot velfortjent applaus.
Kjempemorsomt!
Jenta mi gleder seg allerede til neste forestilling om et år.

fredag 2. desember 2011

Vebjørn Sand?

Mamman liker å tro at treåringen har et blikk for farger og komposisjon. Hihi. Men det er mulig det er litt tilfeldigheter med i maleriene hans :) Dette kunstverket skal ihvertfall opp på stueveggen. Vurderer å skrape vekk årstallet bak Vebjørn og erstatte det med Sand. Kanskje øker det bildets verdi med noen tusenlapper?

Endelig helg...

men mye på programmet!
Vi nyter fortsatt adventstiden, og ungene er superglade over å ha fått hjemmelaget kalender for første gang. Selve kalenderen er lagd av en gammel avlagt massiv furu gardinstang. Bare litt maling, så er det utrolig hva som kan brukes igjen :)
Adventsstjerne og lyshjerter er kommet opp i vinduene, og røde gardiner er vasket. I fremskapet i spisestuen ligger en haug innpakkede julegaver (tidlig ute for en gangs skyld). Kjenner julefreden er på tur inn i huset.
Helgen skal brukes i hoppbakke, med julekakebaking og pynting, samt ballettforestilling for jenta i huset.