tirsdag 24. januar 2012

Helgekos etter min smak

Nyinnkjøpt ladning ullgarn som snart er blitt en ullbukse til lille Ve.
Herlig blå!
Elefantfoten er nyinnkjøpt for å erstatte det stakkars oliventreet som ble stående litt for lenge ute i frosten i høst. Søte Ma insisterte på elefantfot pga det stilige navnet og den flotte stammen.
Panel i stue er blitt malt med utallige strøk kvistlakk, grunning og maling. Fargen er "hvit lin" i glansgrad 40. Endeveggen hadde opprinnelig en sliten strie som ble fjernet. Etter mye jobb med sliping, sparkling og atter sliping er den malt i fargen "Tudor", samme som kjøkkenet vårt, med glansgrad 10. Stilig effekt i hjørnene der de ulike glansgradene og fargene møtes.

tirsdag 17. januar 2012

Jeg drømmer om badekar

Dette ønsker jeg meg:eller dette:
eller dette:

Jeg har lyst til å gå løs på baderommet vårt, og henter inspirasjon på nett. Vi har et helt greit bad, men det er kjedelig. Og vi mangler badekar! Dessuten har vi en vegg som kun er malt. Den tåler nok ikke en familie på fire, samt et badekar over lengre tid.

onsdag 11. januar 2012

Utelek

Vi dro en tur til skøytebanen like ved i går ettermiddag. Ungene fikk skøyter på, mens våre forsatt er stuet bort hos svigermor etter flyttingen. Eldste har blitt så flink på skøyter og Mini kommer seg han også. Men han syns det ble kjedelig med flat is, så han gikk opp i nærmeste akebakke og sto på skøyter ned den. Fartsgal og eventyrlysten fyr på skøyter størrelse 25!
Etter skøyting satte vi oss på hver vår rattkjelke sammen med ungene og suste ned bratt-bratte bakken hjem. Herlig ettermiddag!

Wow! Himmelsk kylling

Denne oppskriften må jeg bare dele. Jeg lagde kyllinggryte i går med de restene jeg hadde i kjøleskapet, og den var bare helt nydelig!
Jeg hadde rester av grillet kylling liggende og det passet perfekt i en gryte.
1 løk, 3 fedd hvitløk, 1/2 purreløk hakket og freses i en ss Melange.
1 og 1/2 rød paprika has i blandingen.
Strø over 1 ss Karri og bland godt.
1 buljongterning i 3 dl vann (evt. kraft eller fond) has over.
1 liten boks fløte blandes i.
Strø over 1 ts basilikum.
La dette koke i 10 minutter, før du har i ca 400 gram kyllingkjøtt, finhakket 2 hermetiske ringer ananas og saften fra ananasboksen. (Heldig er den som har fersk ananas liggende)
Server sammen med god ris og en salat.
Denne blir garantert lagd igjen hos oss!

søndag 8. januar 2012

Godt nytt år!!!

2011 er over og vi håper på et godt nytt år for alle blogglesere, og oss selv, på alle mulige måter.
I 2012 håper vi på god helse, god tid til hverandre og mange gode opplevelser og grunnlag for fremtidige minner.